Targi Gastro-Hotel od dziś w Hali Millenium w Kołobrzegu.

2014-04-02 16:48
Podczas otwarcia targów swoimi umiejętnościami kulinarnymi mogli wykazać się prezydent Kołobrzegu Janusz Gromek oraz starosta kołobrzeski Tomasz Tamborski
Autor: Alicja Górska

Swoje produkty prezentuje tam 50 wystawców branży gastronomiczno-hotelarskiej

Pokazy kulinarne z wykorzystaniem nowoczesnych technik gotowania, szkolenia na temat obsługi kelnerskiej, czy pozyskiwania klientów przez internet to tylko kilka propozycji bogatego programu Targów Gastro-Hotel, jakie rozpoczęły się dziś w Kołobrzegu. W Hali Millenium swoje produkty prezentuje 50-u wystawców branży gastronomiczno-hotelarskiej. Na rozpoczęcie targów odbył się pokaz gotowania z udziałem prezydenta Kołobrzegu oraz starosty powiatu kołobrzeskiego. Impreza adresowana jest do wszystkich właścicieli ośrodków wczasowych, pensjonatów i hoteli oraz restauratorów w regionie. Udział w targach jest bezpłatny. Targi potrwają do piątku do godz. 15.00. Szczegółowy program targów: Środa 2 kwietnia 10.00 – 17.00 Jeszcze dziś 13.30 – 14.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni 13.45 – 15.15- Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości –szkolenie 17.00 – zakończenie targów czwartek 3 kwietnia 10.00 – 17.00 10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach 10.30– 11.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni 10.30 - 11.30 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa –prezentacja z pokazem 12.00 – 13.30- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie 12.00 – 13.00 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza– Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni 13.30 – 14.30 – pokazy kulinarne z warsztatami Wojciecha Harapkiewicza – Nowoczesne techniki gotowania. Wykorzystanie produktów regionalnych i sezonowych w nowoczesnej kuchni 14.00 – 15.30 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej piątek 4 kwietnia 10.00 – 15.00 10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach 10.00 – warsztaty kulinarne z Agencją Rynku Rolnego – Zachodniopomorskie pachnące śledziem 10.00 – szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży 10.00 – 11.30 - Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie 11.00 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego 11.30 – 12.15 ocena konkursu i ogłoszenie wyników 12.30 – 14.00 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości –szkolenie 15.00 - zakończenie targów Patronat medialny nad targami sprawuje Radio Plus Koszalin. Alicja Górska; alicja.gorska@radioplus.pl

Relacja z pierwszego dnia Targów Gastro-Hotel w Kołobrzegu