Szczecin. W sklepikach i stołówkach szkolnych jest gorzej
Przed pandemią w wielu stołówkach w szkole i sklepikach dostosowano się do wymogów wynikających z rozporządzenia, ostatnie kontrole prowadzone przez przedstawicieli Sanepidu w tych miejscach wykazały nieprawidłowości.
Za rzadko na szkolnych talerzach pojawiały się dania z ryby, a w sklepikach sprzedawano niedozwolone zbyt słodkie napoje i batoniki.
O wynikach kontroli, zaleceniach dotyczących żywienia w szkołach i zakazanych w sklepikach szkolnych produktach oraz o tym co najważniejsze, czyli promowaniu zdrowego żywienia w Radiu Plus mówiła Agnieszka Potocka z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Szczecinie.
Listen to "Agnieszka Potocka z Powiatowej Stacji Sanepidu w Szczecinie cz.1" on Spreaker. Listen to "Agnieszka Potocka z Powiatowej Stacji Sanepidu w Szczecinie cz.2" on Spreaker.